ГоловнаПолітика

Макеєнко хоче відновити діяльність райрад у Києві

Новий голова КМДА пояснив своє призначення на посаду

Макеєнко хоче відновити діяльність райрад у Києві
Фото: Макс Левин

Голова КМДА Володимир Макеєнко закликав Київську міськраду розглянути питання відновлення діяльності райрад у Києві.

"Ви - заручники ситуації, але у вас є повноваження врегулювати ситуацію і створити районні в місті ради. Це повноваження міської ради. Призначити дату виборів до райрад - це теж повноваження міськрад. Я закликаю, щоб сьогодні була визначена позиція. Я закликаю, щоб сьогодні на сесії було прийнято рішення про створення районних рад і призначення дати виборів до них", - заявив Макеєнко сьогодні під час засідання Київради, інформує РБК-Україна.

Перед промовою Макеєнка на сесії Київради із закликом відновити райради виступили опозиційні нардепи Юрій Одарченко (фракція "Батьківщина") та Андрій Іллєнко ("Свобода").

"Необхідно рішенням міської ради створити районні ради в місті і призначити вибори в них", - сказав Одарченко.

Нардепи зазначили, що це питання в компетенції Київради, а прийняття такого рішення дозволить знизити напруження в суспільстві.

Окрім того, на брифінгу Макеєнко пояснив своє призначення на посаду голови КМДА.

"Напевно, ніхто не чув мого прізвища, що я збирався на цю посаду. В результаті тих подій, які відбуваються в Києві, президент прийняв рішення про призначення мене на цю посаду для того, щоб не було свавілля, щоб не було якихось провокацій, щоб усе з усіма було погоджено, тому що я такий, я - Макеєнко. Я не змінився до 48 років, і я не змінюся. Якби були потрібні якісь різкі дії, то була б інша кандидатура", - сказав Макеєнко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Нагадаємо, сьогодні Київрада прийняла міський бюджет на 2014 рік, профіцит якого становить 303,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram