Злодія Мерікова вичистили, "шістки" і глисти залишилися

У будній день 15 червня 2016 року на Миколаївщині було свято - Президент Порошенко зняв з посади "губернатора" Мерікова, оголосив про звільнення облпрокурора Кривовяза і начальника обласної поліції Гончарова. Та це тільки початок, підкреслив Президент, насправді вони повинні "сидіти", і робота в цьому напрямку продовжується. Це і моя точка зору: треба не стільки радіти цьому невеличкому прогресу в боротьбі із злом, скільки продовжувати війну з цими мародерами і зробити все необхідне для того, щоб притягнути їх до заслуженої відповідальності.

Вадим Мериков
Фото: mykolayiv-oda.gov.ua
Вадим Мериков

А по-друге, витравити глистів і "шісток", засланих Меріковим у різні органах влади і різні партії, бо вони нікуди не ділися, вони там поки що залишаються і будуть і далі "працювати на шефа" та їх спільні огидні справи, юридично йменуємі злочинами.

Перш за все, їх треба назвати поіменно - ворога і паразита, якого знаєш, легше подолати. Дехто із "борців" з корупцією публічно "бореться" з корупціонерами одними загальними фразами, гаслами й закликами. Вибачте, але це не боротьба, а лише словоблудство і дешевий самопіар. Кожен злочин, навіть колективний, як от у випадку голосування в облраді за Вознесенський піщаний кар'єр, має ім'я і прізвище, і їх довго шукати не треба, досить подивитися результати поіменного голосування. І якщо вже говорити про цей випадок "пацанячого" голосування, як його назвав замовник цього рішення облради так званий Мультик, то кримінальне провадження має бути відкрито не тільки щодо організаторів, у числі яких, крім депутата Барни, декілька керівників облради, а стосовно всіх, хто голосував "за".

До обласних і районних депутатів ми ще повернемося, а зараз почнемо зверху, з народних депутатів.

"Глисти Мерікова" відкладені не тільки в місцевих органах влади, але і в центральних, вищих, у тому числі у Верховній Раді. Абсолютно точно, їх щонайменше три - Бриченко, Підберезняк, Кремінь. Під питанням Андрій Вадатурський: за рівнем дебілізму законопроектів, під якими він підписується, він на одному рівні з кожною з цих "шісток" Мерікова, а за розміром шкоди, якої він завдав Миколаївщині своєю діяльністю на посаді голови обласного осередку БПП, він обігнав їх усіх, разом узятих.

Обласний рівень. Тут список набагато ширший, у форматі цієї статті всіх не назвеш, тож визначатимемо їх "пачками", і основних "діячів" цих "пачок".

Перш за все, це вся команда, яку Меріков привів у облдержадміністрацію, і серед них Янішевська.

Друга "пачка", це "папєрєднікі", тобто всі старі корупційні кадри ОДА і обласних органів виконавчої влади, яких Меріков бережливо зберіг при посадах, як досвідчених очільників корупційних ланцюжків.

Третя - ті голови райдержадміністрацій, які були і є людьми Романчука і Мерікова.

Четверта група - "делегати" Мерікова у різних партіях і місцевих радах. Тут не варто зважати на партійність, вона жодного значення не має, головне визначення - людина Мерікова. Цей довгий список очолює голова облради Москаленко, такі обласні депутати-злочинці як Чмир, Талпа і їм подібні, багатьох я просто не знаю за прізвищами. Подібних паразитів є багато і в районних радах, але щонайперше треба навести порядок у обласній - у зв'язку із вчиненням керівниками і депутатами облради, за змовою з Меріковим і Мультиком, важкого корупційного злочину, вони мають всі піти у відставку.

Пропоную громадським активістам добиватися саме цього, тільки зачистивши від глистів Мерікова всі органи обласної влади, а не лише ОДА, ми створимо умови для роботи на благо людей, а не злодіїв.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram