ГоловнаБлогиБлог Аркадія Корнацького

Санкції проти своїх. Гройсман і його уряд умисно душать українську економіку

27 листопада в Окружному адмінсуді м. Києва розпочалось слухання справи за моїм позовом до Кабінету Міністрів України щодо скасування одіозної Постанови №341 від 26.04.2017 про запровадження порядку блокування податкових накладних.

Ця справа має усі підстави стати прецедентною, адже урядовці впровадили досі ще небачені й нечувані адміністративно-корупційні методи: вони наділили владними повноваженнями ... комп'ютерну програму (!!!), зробили її здатною зупиняти реєстрацію будь-якої податкової накладної лише на підставі підозри про податкове порушення! І тим самим фактично паралізувати бізнес.

По суті, чиновники отримали можливість карати будь-який бізнес, в тому числі абсолютно законослухняний, всупереч презумпції невинуватості, в позасудовому порядку.

Але цей АКМ - адміністративно-комп'ютерний механізм - має на меті не лише збирання "данини" з бізнесу, він націлений ще й на інше: знищувати або захоплювати бізнеси противників, а в "День Ікс", напередодні наступних виборів президента або парламенту, по команді ДФС, одним натисканням комп'ютерної кнопки «спонукати до дружби» будь-який неслухняний бізнес, що підтримує «не того» кандидата.

Наразі діє тимчасовий мораторій щодо великого бізнесу – система не чіпає його до 01.01.2018р. , поки що тренуються на малих та середніх підприємцях.

Але, після спливу цього тимчасового мораторію, податкову удавку накинуть і на великі бізнеси - з метою схилити їх до підтримки певних кандидатів на наступних виборах... "Мораторій" стане справжнім і для всіх.

Судова справа за моїм позовом набула чималого розголосу: на судове засідання прийшло чимало представників малого та середнього бізнесу, і навіть більш того – до суду були подані заяви від суб’єктів господарювання щодо залучення їх у справу як третіх осіб на боці позивача.

Суддя, побачивши в судовій залі підприємців, згуртованих навколо моїх позовних вимог, миттєво оцінила ситуацію і відразу «увімкнула» ввічливість та взірцевість дотримання судової процедури: всі суб’єкти малого та середнього бізнесу, що подали заяви, без зволікань були залучені до участі у справі.

Хочу принагідно висловити їм подяку за активність та запросити усіх інших бажаючих приєднуватись, для чого треба подати заповнену заяву, зразок якої був переданий організаторам бізнес-груп для поширення у своєму середовищі.

Разом ми – сила, і судді це добре відчувають.

Але не тільки про це хотів розповісти.

Напередодні мною до Кабміну був направлений депутатський запит щодо надання вичерпної інформації про результати роботи репресивної комп’ютерної системи блокування накладних.

Шкода, що відповідь запізнилась до минулого судового засідання.

Бо відомості, викладені ДФС просто шокують.

Виявляється, що у той час, як прем'єр-міністр Гройсман по телебаченню нам розповідає про відчайдушні зусилля його уряду із запозичення на міжнародному фінансовому ринку кредитів, аби закрити бюджетні діри, цей самий уряд Гройсмана ... впровадив проти української економіки багатомільярдні санкції!

Статистика шокуюча: лише за перші місяці блокування податкових накладних (станом на 16.11.2017р.) усього заблоковано 513370 (п'ятьсот тринадцять тисяч триста сімдесят!) господарських операцій на загальну суму біля 61,5 мільярда гривень!

Сума ПДВ, витягнута з кишені малого та середнього бізнесу, склала 12,3 мільярда гривень!

Загалом ні за що покарано майже 13 тисяч (!) платників податків.

Тепер уявіть собі кумулятивний ефект від цього "покращення": заблоковано економічної діяльності майже на 2,5 мільярда доларів по операціях, за які ніхто не буде проводити розрахунки з партнерами (бо накладні не зареєстровані, отже є юридичні ризики), з цієї суми працівники не отримують свої заробітні плати, з них не будуть утримані податки та соціальні внески, тобто діра у Пенсійному фонді ще більше поглибиться...

Прем'єр Гройсман, з протягнутою рукою виклянчуючи копійки-центи у закордонних донорів, у той же час своїми корупційними та політично вмотивованими діями фактично накладає фінансові мега-санкції на економіку України.

Він діє проти України так, як мав би діяти проти країни-агресора, але робить все навпаки!

Крім явної корупційної умотивованості цих афер уряду тут так само явним є умисне спричинення шкоди економіці країни, її підрив, а це вже очевидні ознаки іншого злочину.

Такі дії уряду Гройсмана можуть кваліфікуватися як державна зрада.

Саме тому я готовлю заяву про відкриття кримінального провадження проти керівництва українського уряду, яке своїм шкідництвом завдало збитків суб’єктам господарювання і українській економіці в особливо великих розмірах.

Всіх небайдужих запрошую приєднуватись як третіх осіб на боці позивача, в судовій справі №826/13761/17. Наступне судове засідання відбудеться 17 січня 2018 року в 15-00 за адресою м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81А, зала 133.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram