ГоловнаСвіт

Демократи в Палаті представників проти альтернативного законопроєкту про допомогу Україні

Якщо відбудеться голосування за законопроєкт, що надійшов із Сенату, він набере понад 300 голосів, вважають демократи.

Демократи в Палаті представників проти альтернативного законопроєкту про допомогу Україні
Хакім Джеффріс
Фото: Пресслужба Хакіма Джеффріса

Демократи у Палаті представників налаштовані на підтримку законопроєкту з допомогою України, який надійшов із Сенату. Вони не погоджуються з альтернативним законопроєктом, запропонованим республіканцем Браяном Фіцпатріком.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Єдиний шлях для того, щоби задовольнити потреби американського народу в національній безпеці – це щоби республіканці Палати представників внесли на голосування двопартійний масштабний законопроєкт про нацбезпеку, який надійшов із Сенату”, - сказав лідер демократів у нижній палаті конгресмен Хакім Джеффріс.

Він наголосив, що в нижній палаті всі усвідомлюють, якщо таке голосування відбудеться, то документ набере понад 300 голосів.

“Настав час для республіканців у Палаті представників підтримати інтереси нацбезпеки американського народу та порвати з пропутінськими екстремістами MAGA у їхній партії”, - заявив Джеффріс.

За його словами, альтернативний законопроєкт, представлений республіканцем Браяном Фіцпатріком, не містить пакетів гуманітарної допомоги для країн, що страждають від війн по всьому світу.

Отже, хоч він і передбачає підтримку України, цей документ є “непрохідним” з точки зору демократів у Палаті представників.

Що було раніше

  • 13 лютого Сенат США підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких – для України. Документ підтримали 70 сенаторів, проти були 29. "За" проголосували, зокрема, 22 сенатори-республіканці.

  • Законопроєкт мала схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на експрезидента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт. Вже наступного дня після схвалення сенатом спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що представники документ не ухвалять.

  • Пізніше Джонсон повідомив, що Палата представників повернеться до питання допомоги Україні, після вирішення питання фінансування американського уряду. Палата представників підтримала законопроєкт, який визначає фінансування для чверті урядових відомств до вересня.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram