ГоловнаСвіт

ВООЗ назвала темп приросту хворих на коронавірус у Білорусі одним з найвищих у Європі

За останню добу виявили 846 нових випадків, перед цим - 973.

ВООЗ назвала темп приросту хворих на коронавірус у Білорусі одним з найвищих у Європі
Фото: tut.by

Темп приросту нових випадків інфікування коронавірусом SARS-Cov-2 у Білорусі є одним із найвищих у Європейському регіоні ВООЗ. Про це заявив представник ВООЗ у Білорусі Батир Бердикличев в інтерв'ю виданню tut.by.

"У країні спостерігається стійке зростання числа нових випадків COVID-19 протягом останніх 4,5 тижнів. При цьому темп приросту нових випадків у Білорусі є одним з найвищих у Європейському регіоні ВООЗ. Розвиток епідемії залежить від вжитих заходів у масштабах країни. Епідемія в Білорусі перейшла у фазу місцевої трансмісії інфекції серед населення, що вимагає негайних дій з посилення заходів фізичного дистанціювання. Зусиль самого сектору охорони здоров'я на цьому етапі недостатньо для стримування й уповільнення темпів епідемії", - заявив Бердикличев.

При цьому він відзначив досить високий рівень тестування на COVID-19 у Білорусі, що впливає на збільшення виявлення інфікованих для їх подальшої ізоляції, лікування та відстеження.

"Однак у цілому зростання лабораторно підтверджених випадків COVID-19 також є відображенням ситуації з поширенням епідемії в країні і швидкого зростання кількості інфікованих. Кількість випадків на 1 мільйон населення - інформативний показник для оцінки ситуації порівняно з іншими країнами. Цей показник у Білорусі вищий, ніж у всіх інших країнах, що межують з Білоруссю", - зазначив Бердикличев.

За його словами, в країні необхідно ввести загальнонаціональні заходи для посилення фізичного дистанціювання, серед яких - заборона масового скупчення людей, введення формату віддаленої роботи та дистанційного навчання, респіраторний етикет, мінімізація необов'язкових пересувань і т.д.

Нагадаємо, наприкінці квітня ООН закликала Білорусь - єдину країну в Європі, де не діє карантин - ввести карантинні заходи. З такою самою рекомендацією виступила і ВООЗ. При цьому президент Олександр Лукашенко вважає слушним рішенням відмовитися від введення карантину.

При цьому за останні три доби кількість підтверджених випадків COVID-19 у країні збільшилася більш ніж на 2700 випадків (30 квітня - 846 випадків, 29 квітня - 973, 28 квітня - 917).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram