ГоловнаСвіт

Прессекретар Лукашенка заявила, що він не здавав тест на коронавірус

Раніше повідомляли, що один з членів хокейної команди президента Білорусі заразився COVID-19.

Прессекретар Лукашенка заявила, що він не здавав тест на коронавірус
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не здавав тести на коронавірус, він добре почувається, заявила прессекретар глави держави Наталія Ейсмонт.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Білорусь 1", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Абсолютно точно знаю, що президент досі не робив тест на коронавірус. У цьому немає жодної необхідності", - сказала Ейсмонт.

Вона зазначила, що президент живе за містом, фактично у селі, за багато років не змінював своїх звичок, веде здоровий спосіб життя, має хороший імунітет і добре почувається.

"І у зв'язку з цим необхідності робити тест немає", - підкреслила прессекретар.

Раніше повідомляли, що один з членів хокейної команди президента заразився COVID-19. Окрім того, монастир, який на Великдень відвідав Лукашенко, був закритий через епідемічну обстановку.

Нагадаємо, станом на 2 травня у Білорусі кількість жертв Covid-19 сягнула 97, кількість заражених збільшилася до 15 828. При цьому за добу заразилися 911 осіб.

Наприкінці квітня ООН закликала Білорусь, яка є єдиною країною у Європі, де не діє карантин, ввести обмежувальні заходи. Також з такою рекомендацією виступила Всесвітня організація охорони здоров'я, однак Лукашенко вважає правильним рішенням відмову від карантину, запевняє, що летальні випадки відбуваються не від коронавірусу, а від супутніх захворювань і називає пандемію хорошим уроком "для наркоманів та курців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram