ГоловнаСвіт

Під час спроби втечі з в'язниці у Венесуелі загинули понад 40 осіб, ще 50 поранені

Директору виправної установи завдали кілька ножових поранень.

Під час спроби втечі з в'язниці у Венесуелі загинули понад 40 осіб, ще 50 поранені
Фото: https://www.elnacional.com

На північному заході Венесуели ув'язнені напали на співробітників в'язниці в місті Гуанаре і спробували втекти, в результаті загинула 41 людина, понад 50 отримали поранення. Про це повідомляє видання El Nacional з посиланням на дані поліції.

Група засуджених також намагалася прорватися за периметр колонії, але їх застрелили службовці Нацгвардії.

Міністр у справах виправних установ країни Ірис Варела зазначила, що директор в'язниці Карлос Торо отримав ножове поранення в результаті нападу ув'язнених.

Крім того, осколкові поранення через вибух гранати отримав лейтенант венесуельської Нацгвардії Ескарлет Аренас.

Влада намагалася зв'язатися з лідером засуджених, який командував нападом на гвардійців. У підсумку після діалогу в'язні повернулися в свої камери. 

Журналіст Карлос Іван Суарес, слова якого наводить El Nacional, повідомляє, що в місцевій лікарні через велику кількість поранених спостерігається колапс, лікарям не вистачає обладнання та донорської крові для всіх постраждалих. Також він стверджує, що загинули 46 осіб.

Нагадаємо, в кінці квітня в Чернівецькому ізоляторі стався бунт через інфікованого коронавірусом ув'язненого. Адміністрацією було застосовано фізичну силу, кілька ув'язнених завдали собі тілесних ушкоджень.

На початку березня карантин через коронавірус привів до тюремного бунту в Італії. Ув'язнені захопили лазарет і наїлися наркотиків. Кілька людей померли від передозування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram