ГоловнаСвіт

Путін не віддасть Україні захоплені території, - колишній заступник голови ЦРУ

Джек Девайн вважає, що президент РФ

Путін не віддасть Україні захоплені території, - колишній заступник голови ЦРУ
Джек Девайн
Фото: Дмитро Стойков / theБабель

Президент Російської Федерації Володимир Путін залишиться при владі, поки в нього буде здоров'я і бажання. Він вважає, що нова Конституція РФ лише посилить позиції російського президента.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив колишній заступник голови ЦРУ Джек Девайн.

"З кожним роком Путін стає все сильнішим і сильнішим з точки зору все того ж контролю. Ви погляньте на нову російську Конституцію і задаєте питання про її різні аспекти, але в загальному-то Путін залишиться при владі, поки в нього буде здоров'я і бажання. Він доволі добре зміцнив свої позиції", - зазначив Девайн.

Водночас американський розвідник зазначає, що санкції і падіння цін на нафту можуть негативно позначитися на російській владі. При цьому він підкреслив, що США не збираються знімати або пом'якшувати обмеження проти РФ.

"Коли світова економіка валиться через пандемію, ви просто повинні зрозуміти - що ви можете бути сильними, але ви все одно стаєте уразливі. Проте Путін - центр влади в Росії, і я не бачу того, що йому можуть кинути виклик, принаймні на цей момент", - зазначив Девайн.

Він вважає, що розроблена і вже підписана російським президентом нова Конституція формалізує ту політику, яку і так проводить керівництво РФ. Розвідник зазначає, що документ чітко показує, що Путін не віддасть Україні раніше захоплені території.

"Повертаючись до Конституції, яка впроваджується в Росії, це формалізований документ, який лише закріплює реальність діючої системи, особливо ідею того, що ви не можете поступитися (раніше захопленими, - LB.ua) територіями. Це просто реальність. Але немає гарантій того, що в разі змін у Росії, наступники Путіна підуть тим самим шляхом. А поки він просто фіксує реальність і дає зрозуміти, що він не віддасть ніяких територій", - відзначив Девайн.

Нагадаємо, раніше Путін підписав закон про поправки в Конституцію, що передбачає обнулення президентських термінів, закріплення пріоритету внутрішнього права РФ над міжнародним і дозволить створювати федеральні території. Останнє, як уже писав LB.ua, дає можливість Москві легалізувати захоплені території України і Грузії.

Водночас усенародне голосування за нові поправки до Конституції РФ було перенесено на невизначений термін у зв'язку зі спалахом пандемії коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram