ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило заборонив у служінні протодиякона Андрія Кураєва

Причиною названо образу пам'яті священника, який помер від коронавірусу.

Патріарх Кирило заборонив у служінні протодиякона Андрія Кураєва
Протодиакон Андрей Кураев
Фото: rtvi.com

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) Патріарх Московський і всієї Русі Кирило видав указ про заборону в священнослужінні відомого блогера і місіонера протодиякона Андрія Кураєва.

Причиною названо образу пам'яті настоятеля Єлоховського собору протоієрея Олександра Агейкіна, передає Интерфакс.

В указі йдеться, що образа була публічною і була допущена в день смерті настоятеля. Кураєва заборонили в служінні до розгляду його справи єпархіальним церковним судом.

Протоієрей Олександр Агейкін помер 21 квітня у віці 48 років від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією. Андрій Кураєв коментував його смерть у соцмережах.

В інтерв'ю газеті "Московский комсомолец" 28 квітня протодиякон Андрій Кураєв, зокрема, висловився про ставлення до коронавірусу і заходів щодо обмеження інфекції в РПЦ: "Сумно, що період хвастощів в нашому середовищі розтягнувся на два місяці. Забобони під час епідемій небезпечні".

Андрій Кураєв свого часу був одним з найбільш активних діячів РПЦ, які ратували за обрання митрополита Кирила на Московський патріарший престол. Незабаром після обрання предстоятель підвищив диякона Андрія до рангу протодиякона.

Останніми роками Кураєв став одним з головних опонентів багатьох провідних представників духовенства РПЦ, за що в 2014 році був звільнений з Московської духовної академії, де тривалий час викладав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram