ГоловнаСвіт

Пандемія коронавірусу може призвести до 7 млн незапланованих вагітностей, - ООН

Близько 47 млн жінок втратять доступ до ефективних контрацептивів.

Пандемія коронавірусу може призвести до 7 млн незапланованих вагітностей, - ООН
Фото: facebook/Anastasiya Salnykova

Фонд ООН з народонаселення оприлюднив прогноз потенційних наслідків пандемії коронавірусу і пов'язаних з нею карантинних обмежень, які в Україні продовжили до 11 травня.

За оцінками Фонду, пів року карантинних заходів призведуть до того, що близько 47 млн жінок з країн з низьким і середнім рівнем доходу втратять доступ до ефективних контрацептивів, наслідком чого стануть до семи мільйонів незапланованих вагітностей, пише ВВС-Україна.

Крім того, карантин сприяє росту рівня домашнього насильства - за 6 місяців обмежень кількість випадків домашнього насильства може зрости, за оцінками фахівців, до 31 мільйона.

Почастішання випадків домашнього насильства на тлі карантину вже фіксують у багатьох країнах. Про це свідчить і все більша кількість дзвінків на гарячі лінії, і кількість звернень жертв насильства в поліцію.

Є дві причини, чому пандемія сприяє гендерному насильству, пояснюють у Фонді ООН.

Перша - збої в роботі і фінансуванні соціальних програм запобігання насильству, друга - карантин і вимоги залишатися вдома, через що жертви змушені більше часу проводити наодинці зі своїми кривдниками.

Раніше голова Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі заявив, що при найгіршому розвитку подій пандемія коронавірусу може призвести до голоду "біблійного масштабу". За його оцінками, кількість голодуючих у світі може зрости майже вдвічі - з 135 млн до 250 млн осіб.

У зоні найбільшого ризику - країни, уражені військовими конфліктами, економічною кризою і кліматичними змінами: перш за все, це Ємен, Демократична Республіка Конго, Афганістан, Венесуела, Ефіопія, Південний Судан, Судан, Сирія, Нігерія і Гаїті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram