ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС запустило в Telegram чат-бот для протидії домашньому насильству

"З початку карантину число повідомлень про домашнє насильство не збільшилося, але це може бути обумовлено низкою факторів".

МВС запустило в Telegram чат-бот для протидії домашньому насильству
Фото: bash.news

Міністерство внутрішніх справ запустило в месенджері Telegram чат-бот для протидії домашньому насильству.

Про це повідомила пресслужба МВС у фейсбуці.

"Чат-бот #ДійПротиНасильства надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що такий чат-бот допоможе: викликати службу допомоги (поліцію, "швидку"); перенаправити на фахівців юридичної допомоги, які, своєю чергою нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі; надати контакти інших служб; роз'яснити, що таке домашнє насильство і як протидіяти цьому явищу; про повноваження органів та установ, що здійснюють заходи щодо запобігання домашньому насильству.

Приєднатися до нього можна за посиланням @police_helpbot.

Також МВС і Нацполіція підготували план безпеки, який включає низку рекомендацій для людей, у яких під час самоізоляції є ризик постраждати від домашнього насильства.

"З початку введення карантину число повідомлень про домашнє насильство не збільшилося. Але ми розуміємо, що це може бути обумовлено низкою факторів. З одного боку - вимушена ізоляція і перебування разом з кривдником в одному приміщенні не завжди дає можливість викликати допомогу. З іншого - як правило, потерпілі повідомляють не про перший випадок насильства, а вже тоді, коли конфлікт сягає максимального напруження і існує безпосередня загроза життю та здоров'ю. До цього ще додається невизначеність щодо тривалості карантину", - розповіла заступниця міністра Катерина Павличенко.

Вона також зазначила, що умови самоізоляції можуть обмежувати можливості в пошуку необхідної інформації, і саме тому МВС вирішило створити такий Telegram-канал.

Нагадаємо, раніше генсек ООН заявив про збільшення випадків домашнього насильства в умовах карантину.

У лютому в Україні запустили в тестовому режимі "гарячу лінію" для запобігання домашньому насильству. Зателефонувати на неї можна за номером: 1547. Раніше поліція також анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні

У листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство - 33-річного чоловіка, який систематично знущався з дружини, заарештували на три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram