ГоловнаСуспільствоЖиття

Аджарське застілля на карантині

Минає ще один день карантину і, якщо посиденьки перед ТБ, страви з гречки, жарти про маски та туалетний папір уже набридли, тоді в нас є для тебе пропозиція щодо урізноманітнення дозвілля, а саме, пропонуємо влаштувати собі справжнє грузинське застілля, не виходячи з дому. А як створити славнозвісну атмосферу грузинської гостинності зараз розповімо.

Перше й найголовніше – це, звісно ж, справжній грузинський коньяк. Такий, щоби грів душу, серце, чужих робив своїми, а своїх – ближчими, такий, як Adjari! Пропонуємо пляшечку завжди тримати при собі. І не забудь, що коньяк краще не тримати в холодильнику, при кімнатній температурі Adjari набагато смачніший. Отож, став пляшку на стіл і рухаємось далі!

Друга, не менш важлива складова – пишний, щедрий стіл! Обов’язкові страви – це звісно ж хінкалі, хачапурі по-аджарськи та баклажанові рулетики з горіховою пастою! Тут уже обирай: чи збігати в магазин і скористатися інтернет-рецептами, чи замовити доставлення з грузинського кафе, але в будь-якому разі задоволення виправдає клопоти. У грузина для таких частувань є одне слово «шемомечама» – «не хотів, але випадково з'їв».

Третій крок – це звісно ж пісня, бо що ж то за грузинське застілля без душевного співу? Додавай у плейлист наші рекомендації та готуйся підспівувати:

  1. Stephane - Tango Powered By Adjarabet.Com
  2. Георгій Гілігашвілі – Я кохав
  3. Danial and Зарина Тилідзе – Chemo Sikvarulo
  4. MGZAVREBI – Vazi
  5. Заріна Тілідзе – Momenatre
  6. BANI – Imedis Dilashi
  7. Nino Katamadze – Once In The Street
  8. Kahaberi & Khanums – ROMALE
  9. Iriao – For You
  10. Mgzavrebi – Gala

Ну що, майже все готово, залишилась справа за малим – зібрати близьких! Спитаєш: "Як, коли карантин?" А інтернет нащо? Влаштовуй відео конференцію та готово! Для ліпшого ефекту пропонуємо проявити справжню грузинську щедрість і надіслати зі службою кур’єрської доставки по пляшечці Adjari всім, кого мрієш зібрати за своїм столом.

Якщо Adjari на столі, стіл накритий, гості онлайн – саме час підняти перший келих. Можна, звичайно, виголосити промову від себе, а можна здивувати гостей і розпочати застілля грузинським тостом. Ми маємо добірку найрозповсюдженіших (взагалі, їх понад 200), але тримай 5 найважливіших:

  • За Світ – мшвідобас!
  • За жінок – манділоснебс!
  • За наші родини – чвен оджахебс!
  • За батьків – мшоблебм!
  • За любов – сікварулс!

Завершується кожен тост словом “гаумарджос”, що приблизно перекладається як “Ура”!

Ось стисло і все про головні атрибути грузинського застілля. Сподіваюся, зміг бути корисним! Бувай здоровий, джигіте! Гаумарджос, генецвале!

Твій Adjari.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram