ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві у вихідні збільшать кількість патрулів на вулицях

Штрафуватимуть порушників карантину.

У Києві у вихідні збільшать кількість патрулів на вулицях
Фото: EPA/UPG

У Києві у вихідні збільшать кількість правоохоронців, які патрулюватимуть у парках і скверах і штрафуватимуть громадян, які не дотримуються правил карантину.

Про це повідомив мер Віталій Кличко під час щоденного брифінгу.

"Для контролю за дотриманням обмежень у ці вихідні правоохоронці нестимуть посилену службу в столиці. Збільшать кількість нарядів поліції для патрулювання в парках і скверах, у громадських місцях Києва. Тому ще раз звертаюся: не нехтуйте правилами! Не йдіть туди, де вас можуть оштрафувати", - сказав Кличко.

Також він зазначив, що для запобігання поширенню коронавірусу на підприємствах і в установах, де будуть зафіксовані спалахи захворювання, мають намір вводити примусовий карантин.

"Щоб запобігти поширенню вірусу, комісія з надзвичайних ситуацій столиці прийняла рішення про введення примусового карантину в місцях, де виявлені вогнища захворювання. На підприємствах, в установах. Нам потрібно вберегти людей і убезпечити від загрози підчепити цю заразу! І ми зараз робимо все для цього", - сказав Кличко.

Нагадаємо, з початку квітня в Україні необхідно обов'язково носити маску в громадських місцях. У Києві під громадським місцем мають на увазі всю територію за межами житла.

За порушення правил карантину передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram