ГоловнаСвіт

Влада Ізраїлю заборонила громадянам виходити з дому

У країні зареєстровано 677 випадків хвороби COVID-19.

Влада Ізраїлю заборонила громадянам виходити з дому
Премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Влада Ізраїлю посилить карантинні заходи, пов'язані з поширенням коронавірусної інфекції. Порушникам карантину загрожує судове покарання.

Про це увечері 19 березня заявив в.о. прем'єр-міністра країни Беньямін Нетаньягу, повідомляє Timesofisrael.

"У важкі часи я зобов'язаний приймати важкі рішення. Позавчора мінохоронздоров'я опублікувало розпорядження залишатися вдома. Сьогодні я підписав кілька надзвичайних указів. Цієї ночі вони вводяться в дію. Зокрема, вводиться обмеження на пересування. Від вас, громадяни Ізраїлю, вимагають залишатися вдома. Це не прохання, не рекомендація, це вказівка, яка є обов'язковою до виконання", - підкреслив Нетаньягу.

Нетаньягу визнав, що цей крок "не схожий на жоден з моменту заснування держави Ізраїль", але підкреслив, що країна ніколи раніше не стикалася з чимось на зразок коронавірусу.

В Ізраїлі громадянам дозволяється виходити з дому тільки для придбання ліків і їжі. Винятки можливі тільки для людей, які задіяні в життєзабезпечувальних виробництвах.

О 22:00 19 березня міністерство охорони здоров'я Ізраїлю опублікувало нові дані про коронавірус. На цей момент в країні зареєстровано 677 випадків хвороби COVID-19, пише newsru.co.il. Шестеро пацієнтів - у тяжкому стані, 13 - середньої тяжкості, у решти перебіг хвороби легкий. 14 осіб, які одужали після коронавірусу, виписані з лікарень.

266 хворих перебувають у лікарнях. 86 є на "домашній госпіталізації". 47 отримують медичну допомогу в готелях. 264 особи очікують на рішення про місце їх госпіталізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram