ГоловнаСвіт

Трамп запропонує Конгресу збільшити оборонний бюджет на 2020 рік до $750 млрд

У 2019 американські військові отримали $716 млрд.

Трамп запропонує Конгресу збільшити оборонний бюджет на 2020 рік до $750 млрд
Трамп предложит Конгрессу увеличить оборонный бюджет на 2020 год
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп запропонує для Пентагону бюджет в $750 мільярдів на 2020 рік, повідомив телеканал CNN з посиланням на чиновників. Це на 4,7% більше бюджету на поточний рік.

"Запит відбудеться наступного тижня. Є ймовірність, що Конгрес не схвалить таку суму, оскільки його контролюють суперники Трампа - демократи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією телеканалу, частина грошей піде безпосередньо на потреби Пентагону ($718 мільярдів), ті, що залишаться, буде витрачено спільно з міністерством енергетики, яке бере участь в підтримці боєготовності ядерної зброї. Цей запит в грудні минулого року сформував колишній міністр оборони Джеймс Меттіс.

За інформацією джерел CNN, близько $544 мільярдів закладені в "базові" витрати, $9 мільярдів залишили на екстрені витрати, решта $165 мільярдів підуть на фінансування військових операцій за кордоном (зараз американські війська перебувають в Афганістані, Сирії та Іраку).

Нагадаємо, в 2019 році американські військові отримали $716 млрд. Оборонний бюджет США на 2019 рік передбачає $250 млн допомоги для України. Пізніше в Конгресі запропонували збільшити розмір допомоги на $70 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram