ГоловнаСвіт

Президент Латвії назвав агресивною геополітику Росії

РФ намагається вплинути на російськомовне населення країни.

Президент Латвії назвав агресивною геополітику Росії
Раймондс Вейонис
Фото: EPA/UPG

Офіційна Рига з 2014 року спостерігає "чітко агресивну політику Росії з досягнення геополітичних цілей". Про це президент Латвії Раймондс Вейоніс заявив в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel Online, опублікованому в суботу, 9 березня, передає DW.

Глава держави особливо відзначив необхідність "надійного засобу залякування", який не дозволить Росії "одного разу напасти на ще одну європейську країну".

Вейоніс наголосив, що більшість етнічних росіян у Латвії живуть в балтійській країні протягом кількох поколінь, і лише невелика частина з них вразлива для "спроб вплинути на країну з Москви". Однак такі спроби "у жодному разі не можна недооцінювати", зазначив латвійський президент.

За його словами, російська влада "намагається чинити дуже сильний вплив на російськомовні ЗМІ" в Латвії, поширюючи через них свою пропаганду.

Президент Латвії також висловив упевненість в тому, що Росія спробує вплинути на вибори в Європарламент, які пройдуть в країнах Євросоюзу з 23 по 26 травня 2019 року. Кремль буде діяти, щоб "посилити проросійські сили в Парламенті ЄС і розділити Європу", вважає Вейоніс.

Нагадаємо, раніше у Латвії заборонили телеканал "Россия РТР" за пропаганду ненависті до українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram