ГоловнаСвіт

Поліція Стамбула розігнала жіночий марш, застосувавши сльозогінний газ

Акція не була узгоджена міською владою.

Поліція розігнала жіночий марш
Фото: EPA\UPG
Поліція розігнала жіночий марш

У Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ до учасниць демонстрації, що відбулася в п'ятницю, 8 березня. Незадовго до заходу влада заборонила проводити демонстрацію на центральній торговій вулиці міста. Про це пише Немецкая волна.

"Кілька тисяч жінок зібралися, щоб виступити на підтримку своїх прав і висловити протест проти насильства. Поліція в захисній екіпіровці почала оточувати центральну площу", - йдеться в повідомленні.

Учасницям дозволили провести акцію на невеликому відрізку вулиці. Потім їх затиснули між двома поліцейськими кордонами і почали розділяти із застосуванням сльозогінного газу.

Захисниці прав жінок знову звинуватили турецький уряд турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана в тому, що він приймає недостатньо заходів для боротьби з насильством щодо жінок.

Роком раніше подібна акція пройшла мирно. Аналогічні демонстрації в Міжнародний жіночий день відбулися в Анкарі. В акціях в турецькій столиці взяли участь кілька сотень жінок.

Нагадаємо, в серпні в Стамбулі жорстко розігнали акцію "суботніх матерів", мета якої привернути увагу до долі родичів, заарештованих в 1980-ті -1990-ті роки і які безслідно зниклих. Ці події пов'язані з збройним протистоянням офіційної Анкари і активістів Робітничої партії Курдистану (PKK). Доля зниклих прихильників PKK ніколи офіційно не розслідувалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram