ГоловнаСвіт

Індія будує бункери вздовж кордону з Пакистаном

Влада має намір захистити населення від пакистанських обстрілів без евакуації.

Індія будує бункери вздовж кордону з Пакистаном
Фото: air-tours.ru

Індія будує на кордоні з Пакистаном бункери для розміщення сімей, які проживають в регіоні, повідомляє Reuters.

"Індія почала будівництво понад 14 тисяч бункерів для захисту сімей, які проживають уздовж кордону з Пакистаном в штаті Джамму і Кашмір, намагаючись убезпечити їх від пакистанських обстрілів без евакуації", - йдеться в повідомленні.

Такі кроки були викликані артилерійськими обстрілами в 12 або 15 різних місцях на індійській стороні кордону в цьому спірному між обома країнами регіоні. Обстріли відбулися ввечері у вівторок.

Раніше Пакистан заявив, що збив два літаки Військово-повітряних сил Індії, які вторглися в повітряний простір. У той же час індійська сторона заявила, що почала повітряні удари на території Пакистану і її військові літаки вбили "дуже велику кількість" бойовиків у військовому таборі.

Нагадаємо, ВПС Індії вперше більш ніж за 40 років завдали авіаудари по території Кашміру, що контролюється Пакистаном. Ціллю був оголошений табір бойовиків угруповання "Джаїш-е-Мухаммад" ("Армія Мухаммеда"). Це угруповання взяло на себе відповідальність за вибух 14 лютого в індійській частині Кашміру, жертвами якого стали 46 індійських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram