>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Серія А боротиметься з расизмом у Лізі за допомогою картин мавп

Італійська футбольна Ліга взяла на допомогу силу мистецтва.

Фото: legaseriea.it

Італійська Серія А боротиметься з расизмом в Лізі за допомогою картин мавп, повідомляє пресслужба організації.

Автор картин - художник Сімоне Фугадзотто. Він намалював тварин у кольорах клубів.

"Я вирішив зобразити мавп, щоб поговорити про расизм, тому що вони - метафора людської істоти. Минулого року я був на матчі "Інтер" - "Наполі" і відчув себе приниженим, коли на адресу Кулібалі (француз сенегальського походження, захисник "Наполі", - прим. LB .ua), гравця, якого я обожнював, прозвучали образи з використанням мавп", - цитує автора презентаційного триптиха офіційний сайт Серії А.

"Я малюю мавп п'ять-шість років і подумав, що можу зробити цю роботу, щоб дати всім зрозуміти, що ми і є мавпи. Я намалював мавпу з блакитними очима і білим кольором шкіри - західну, мавпу з мигдалеподібними очима - азіатську, і чорну мавпу по центру, з якої все й почалося. Мавпа повинна навчити всіх, що не існує різниці між людиною і мавпою, ми однакові. Ми всі мавпи", - стверджує Фугадзотто.

"Для художника не існує нічого більш важливого, ніж спроба змінити сприйняття речей своєю роботою. Концепт, естетика, реалізація. Цим триптихом я спробував сказати, що ми складні і захоплюючі істоти. Ми можемо бути сумними або щасливими, католиками, мусульманами або буддистами, але врешті-решт наші дії визначаємо ми самі, а не колір шкіри", - розповів Фугадзотто в інтерв'ю пресслужбі Ліги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram