ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій області померли троє медиків з підтвердженим COVID-19

Число інфікованих коронавірусом медичних працівників зросло до 264.

У Чернівецькій області померли троє медиків з підтвердженим COVID-19
Лікарня San Giovanni Bosco в Турині, північна Італія, 27 березня 2020
Фото: EPA/UPG

У Чернівецькій області померли вже троє медичних працівників, у яких підтвердили коронавірус.

Про це місцевій ІА АСС повідомив директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

"На сьогодні в нас в області підтвердили 264 випадки захворювання коронавірусом серед медичних працівників. Сюди входять і лікарі, і медсестри, і санітарки й інші. На жаль, маємо три факти смерті серед медичних працівників. Усі вони, крім COVID-19, мали також супутні хвороби", - сказав Чорний.

За словами директора департаменту охорони здоров'я, найбільше на COVID-19 захворіло медпрацівників з Хотинської районної лікарні та Чернівецької обласної клінічної лікарні - 54 і 53 особи відповідно. У Чернівецькій міській лікарні №1 - 21 підтверджений випадок, заразилися коронавірусом також 24 медпрацівники з обласного центру екстреної медичної допомоги. В інших лікарнях є по 10 і менше інфікованих COVID-19 медпрацівників.

За результатами епідеміологічних розслідувань, близько половини з підтверджених випадків захворювання медпрацівників сталося під час надання медичної допомоги. Решта медиків захворіли не на робочому місці.

Нагадаємо, з підтверджених на ранок 29 квітня 9866 випадків COVID-19 на Чернівецьку область припадає 1489. Буковина лідирує за кількістю інфікованих коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram