ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Почаївській психлікарні коронавірус виявили у двох медпрацівників і 26 пацієнтів

Один лікар перебуває в реанімації.

У Почаївській психлікарні коронавірус виявили у двох медпрацівників і 26 пацієнтів
Почаевская психбольница
Фото: ombudsman.gov.ua

В обласній психоневрологічній лікарні Почаєва, у Тернопільській області, коронавірус виявили в співробітників закладу, а також у 26 пацієнтів.

Про це повідомляється на сайті Офісу омбудсмана України.

"Станом на 27 квітня у 26 пацієнтів відділення для чоловіків була лабораторно підтверджена коронавірусна інфекція COVID-19. Чотирьох з них переведено в центральну міську лікарню м. Почаєва, в інших перебіг захворювання тепер проходить у легкій формі", – розповіла головний лікар лікарні Лариса Василюк, яка також хвора на COVID-19.

За її словами, ще один заражений лікар є в реанімації. У разі погіршення ситуації, медиків направлять на лікування до Кременецької центральної районної та Почаївської міської лікарень.

Також Василюк повідомила, що 25 квітня додатково було проведено забір зразків матеріалів для тестування на SARS-CoV–2 лише у 30 пацієнтів і персоналу, оскільки не вистачило пробірок.

Усього Почаївська обласна психоневрологічна лікарня призначена на 100 ліжко-місць, сьогодні в закладі перебувають 62 особи. З 12 березня в закладі запроваджено карантин.

Нагадаємо, раніше спалах коронавірусу стався в психлікарні в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram