ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Влада" Севастополя заявила про спалах COVID-19 серед робітників, які будують медцентр для інфікованих

"36 інфікованих осіб - це практично стільки ж, скільки за два попередні місяці".

"Влада" Севастополя заявила про спалах COVID-19 серед робітників, які будують медцентр для інфікованих
Фото: EPA/UPG

В окупованому Росією Севастополі коронавірус зафіксували в 36 будівельників, які зводять медичний центр Міністерства оборони РФ, котрий перепрофілювали для боротьби з коронавірусом.

Про це під час наради повідомив президенту РФ Володимиру Путіну так званий тимчасовий виконувач обов'язків губернатора окупованого Севастополя Михайло Развожаєв, пише Крим.Реалії.

"Сьогодні перед нарадою прийшла інформація: на одному з наших будівельних майданчиків підтвердилося, що з'явився невеликий осередок. 36 осіб інфікованих – це практично стільки ж, скільки за всі два попередні місяці. Перебіг легкий, безсимптомний, але всіх підтверджених будівельників госпіталізовано. Осередок обсервовано, усе під наглядом, усе під контролем", – повідомив Развожаєв.

Також 28 квітня повідомлялося, що в Севастополі захворіла на коронавірус пацієнтка дев'ятої міськлікарні. Раніше було відомо про 37 хворих у Севастополі.

27 квітня Развожаєв розповів про п'ять нових випадках коронавірусу в місті, два з яких – будівельники медичного центру російського Міністерства оборони в районі бухти Омега. За його словами, усього на будівництві працюють 700 осіб у дві зміни, близько 200 з яких – севастопольці. Він стверджував, що майданчик переводять у режим обсервації для того, щоби не зупиняти будівництво, через що ніхто з працівників не зможе залишати територію протягом двох тижнів, а людей "розмістять у наметах".

Вранці 28 квітня стало відомо, що в Криму ще дев'ять осіб заразилися коронавірусом. Зараз у Криму зареєстровано 79 випадків коронавірусної інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram