ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики посадили на 15 років українського журналіста Асєєва

Журналіст в ув'язненні терористів з 2017 року.

Бойовики посадили на 15 років українського журналіста Асєєва
Станислав Асеев
Фото: radiosvoboda

Бойовики терористичного угруповання «ДНР» засудили до 15 років позбавлення волі українського журналіста, автора колонок для проєкту «Радіо Свобода Донбас.Реалії» Станіслава Асєєва. Про це повідомляють на «Радіо Свобода» з посиланням на ресурси окупантів.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що Асєєва засуджено за кількома статтями: «Організація екстремістської організації», «Шпигунство», «Підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

«Підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з позбавленням права займатися журналістською діяльністю строком на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи строком на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Вирок набув чинності», - сказано в повідомленнях на сайтах бойовиків.

Станіслав Асєєв перебуває в ув'язненні терористів «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спочатку він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання і звинуватило в шпигунстві на користь України.

Нагадаємо, в ніч на 22 жовтня в окупованому Криму затримали трьох кримських татар у районі Керченського мосту. Вони поверталися з Ростова-на-Дону до Криму після участі в суді щодо співвітчизників. У затриманих вилучили документи, що підтверджують їхні особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram