ГоловнаСуспільствоПодії

Окупанти знову затримали кримських татар

Вони поверталися з Ростова-на-Дону до Криму після участі в суді стосовно співвітчизників.

Окупанти знову затримали кримських татар
Скриншот из видео

У Криму в ніч на 22 жовтня окупанти затримали трьох кримських татар у районі Керченського мосту. Вони поверталися з Ростова-на-Дону до Криму після участі в судовому засіданні щодо співвітчизників. Про це повідомила "Кримська солідарність" у фейсбуці.

Затримані: Османов Ансар Ісмаїлович 1975 р. н., Керімов Алі Наїмович 1960 р. н., Сулейманов Амет Рефатович 1984 р. н. На цей момент вони перебувають у відділі МВС.

За даними правозахисників, спочатку від кримських татар зажадали заповнити анкети на відпрацювання злочинів, потім примусово провести дактилоскопічну експертизу, на що співробітники поліції отримали відмову.

Повідомляють, що у затриманих вилучили документи, які підтверджують їхні особи. Через більш ніж три години з моменту затримання з ними не проводять ніяких дій, а співробітники МВС замкнулися в службовому приміщенні, відмовляючи в поверненні документів.

Крім того, зі слів рідних, в Амета Сулейманова декілька серйозних діагнозів, йому регулярно потрібне  терапевтичне лікування.

Нагадаємо, 10 жовтня в анексованому Росією Криму затримали проукраїнського пенсіонера Олега Приходька за підозрою в підготовці вибуху адміністративної будівлі.

Крім того, в СБУ встановили, що ФСБ змушує кримчан збирати інформацію про проукраїнських жителів окупованого півострова. Найчастіше такі пропозиції надходять працівникам сфери інтернет-послуг, від яких вимагають незаконно збирати конфіденційні дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram