ГоловнаСуспільствоПодії

Матір, яка залишила двох дітей на 11 днів, отримала вісім років в'язниці замість довічного терміну

Суд кваліфікував її дії як "залишення в небезпеці", а не "вбивство".

Матір, яка залишила двох дітей на 11 днів, отримала вісім років в'язниці замість довічного терміну
Фото: Нацполиция

Жінку, яка закрила в квартирі на 11 днів однорічного сина і дворічну доньку, після чого молодша дитина померла, а дівчинка потрапила до лікарні, засудили до восьми років тюремного ув'язнення. Раніше повідомляли, що їй загрожує довічний термін.

Про це повідомила в фейсбуці прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Під крики "ганьба" завершилося судове засідання, де сьогодні було оголошено вирок жінці, з вини якої від голоду помер її однорічний син. Залишення в небезпеці. Так суд кваліфікував дії підозрюваної, яка на 11 днів залишила без їжі в зачиненій квартирі однорічного сина і дворічну дочку", - написала вона.

Максимець підкреслила, що, незважаючи на зібрані докази та свідчення свідків, суд не знайшов підстав вважати її дії навмисним убивством і призначив покарання за ч. 3 ст. 135 КК - вісім років позбавлення волі.

"При цьому, як зазначив суд у своєму рішенні, значну частину покарання їй буде зараховано як відбуте (за законом Савченко)", - додала прессекретар.

Вона також повідомила, що прокурори готують апеляцію.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в Києві 20-річна уродженка Миколаївської області залишила двох дітей самих удома, а сама проводила час з коханцем. Повернувшись у квартиру, матір виявила свого однорічного сина мертвим, а її дворічна донька була непритомна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram