ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група обговорила ремонт мосту в Станиці Луганській по відеозв'язку

Спостерігачі ОБСЄ наголосили, що українська сторона виконала всі необхідні умови для продовження робіт.

Контактна група обговорила ремонт мосту в Станиці Луганській по відеозв'язку
Фото: facebook.com/pg/pressjfo.news

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі в режимі відеоконференції за участю представників "ДНР" і "ЛНР" обговорила ремонт мосту в Станиці Луганській.

Про це повідомила у фейсбуці прессекретар колишнього представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, під час конференції обговорювався початок ремонту мосту в Станиці Луганській.

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ наголосили, що українська сторона виконала всі необхідні умови - розмінувала свою частину території і готова до початку ремонту переходу. Бойовики ж не виконали взятих на себе зобов'язань і не демонтували фортифікаційні споруди (встановили там контейнер і обклали його шинами).

Українська сторона закликала ОБСЄ і Росію забезпечити належні умови для проведення ремонту мосту.

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДержНС почали в суботу, 24 серпня. Повідомлялося, якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити. 25 серпня Україна була змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1. З 27 серпня окупанти продовжують імітувати роботи з їх демонтажу.

Раніше, 20 серпня, українська сторона вже розпочинала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО Київ також був змушений був припинити роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram