ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона зупинила демонтаж конструкцій біля мосту в Станиці Луганській

Окупанти так і не розпочали синхронні дії.

Українська сторона зупинила демонтаж конструкцій біля мосту в Станиці Луганській
Фото: facebook.com/pg/pressjfo.news

Україна була змушена зупинити всі роботи біля мосту в Станиці Луганській до початку синхронного з боку бойовиків демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1. Про це в неділю, 25 серпня, повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на сторінці штабу ООС у фейсбук.

"Вранці неділі, 25 серпня, троє українських піротехніків розпочали обстеження ділянки місцевості для проведення демонтажних робіт на ділянці Станиця Луганська", - йдеться в повідомленні.

Станом на дев'яту ранку бойовики не проводили жодних інженерних робіт, як домовлялися. Тому Україна призупинила демонтаж.

Зазначається, що за ситуацією стежать представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДержНС  почали в суботу, 24 серпня. Повідомлялося, що якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити.

Українська сторона 20 серпня вже розпочинала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО Київ змушений був припинити роботи.

Раніше співробітникам ДержНС вдалося розмінувати територію біля мосту. Було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів. До роботи безпосередньо на зруйнованій частині мосту бойовики українських саперів не допустили.

7 липня президент Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram