ГоловнаСуспільствоВійна

Співробітники ДержНС почали демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській

Якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити.

Співробітники ДержНС в суботу, 24 серпня, почали демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській. Про це повідомили на сторінці штабу ООС у фейсбук.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Група підрозділу ДержНС України розпочала роботи з обстеження фортифікаційної споруди опорного пункту в районі населеного пункту Станиця Луганська на наявність вибухонебезпечних предметів з правого боку від дороги в напрямку незаконних збройних формувань РФ", - йдеться в повідомленні.

Після обстеження рятувальники розпочали демонтаж фортифікаційної споруди.

На місце також прибули представники місії ОБСЄ.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У штабі зазначили, що у разі відсутності синхронних дій з боку окупантів українська сторона змушена буде припинити роботи з демонтажу.

Станом на 12:00 з боку окупаційної влади інженерні роботи не проводяться.

"Блокування окупаційною адміністрацією робіт у Станиці Луганської вкотре свідчить про небажання російськими найманцями та їхніми збройними формуваннями розпочати практичні заходи з демонтажу фортифікаційних споруд на своїй території і надалі надати можливість перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту", - заявили українські військові.

Нагадаємо, українська сторона 20 серпня вже розпочинала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО Київ змушений був припинити роботи.

16 серпня співробітники ДержНС розмінували територію біля мосту в Станиці Луганській. Під час розмінування було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів. До роботи безпосередньо на зруйнованій частині мосту бойовики українських саперів не допустили.

7 липня президент Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram