ГоловнаСуспільствоВійна

У Кучми розповіли про підсумки зустрічі ТКГ у Мінську

"Подальше безстрокове дотримання режиму тиші особливо важливе в контексті початку нового навчального року".

У Кучми розповіли про підсумки зустрічі ТКГ у Мінську
Фото: twitter.com/BelarusMFA

Тристороння контактна група зазначила, що оголошений 21 липня режим тиші, не дивлячись на втрати, має сприятливу дію на безпекову ситуацію в зоні ООС. Про це на фейсбуці повідомила прессекретарка представника України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

На зустрічі ТКГ в Мінську українська сторона проінформувала представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка про завершення розмінування територій біля моста в Станиці Луганській і про готовність почати ремонт переходу з першої половини дня 22 серпня 2019.

Відзначається, що до початку відновлювальних робіт на мосту, потрібно демонтувати блокпост НЗФ ОРДЛО. Крім того, в демонтаж фортифікаційних споруд по обидва боки в районі КПВВ "Станиця Луганська" повинен бути одночасним.

Сторони домовилися, що всі роботи зі Станично-Луганського мосту повинні проходити в тісній координації з Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Одним із пріоритетів роботи соціально-економічної підгрупи також є безперебійне водопостачання всієї території Донбасу.

«Усі учасники підгрупи погодилися, що більшої уваги потребує питання повернення української державної і приватної власності на території ОРДЛО, оскільки ця проблема є ключовою», - сказано в повідомленні Оліфер.

За її словами, подальше безстрокове дотримання режиму тиші особливо важливе в контексті початку нового навчального року.

Нагадаємо, 16 серпня співробітники ДержНС розмінували територію біля моста в Станиці Луганській. Під час розмінування було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів.

Після цього в СЦКК заявили про готовність української сторони почати відновлення моста в Станиці Луганській. Заявлялося, що 20 серпня українська сторона готова почати демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих в районі КПВВ «Станиця Луганська». Однак бойовики ОРДЛО зірвали ці роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram