ГоловнаСуспільствоВійна

РФ завершує інтеграцію банківської системи окупованого Донбасу, - InformNapalm

На сайті терористичної організації "ДНР" було повідомлення, що "ЦРБ ДНР" впроваджує новий програмний комплекс з вересня 2019 року.

РФ завершує інтеграцію банківської системи окупованого Донбасу, - InformNapalm
Фото: http://15minut.org

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm зафіксували ознаки кінцевого етапу в підготовці інтеграції банківської системи окупованих територій Донбасу в фінансову систему РФ. Про це сказано на сайті спільноти. 

"Інтеграція банківської системи вийшла на вирішальну стадію, про це свідчать як наші інсайдери з окупованих територій, так і дані аналізу в процесі розвідки відкритих джерел", - сказано в повідомленні.

У InformNapalm відзначають, що так званий "Центральний республіканський (ЦРБ) банк ДНР" оголосив про перехід на новий план розрахунків, а з 19 серпня почалося переведення на нові розрахунки і фізичних осіб.

Окрім цього, користувачі твітера 20 серпня за хештегом #Донецьк почали повідомляти про sms-розсилку, в якій інформували про зміну рахунків.

Фото: informnapalm

На сайті терористичної організації "ДНР" від 15 серпня було повідомлення, що "ЦРБ ДНР" впроваджує новий програмний комплекс з вересня 2019 року, в рамках якого буде здійснено перехід на новий план рахунків, а також відбудеться запуск нової системи "Клієнт-банк".

Фото: informnapalm

Зазначалося також, що "в рамках цього процесу паралельно ведеться робота з переведення Донецької народної республіки і Центрального республіканського банку, зокрема, на нові стандарти бухгалтерського обліку, нові плани рахунків, синхронізовані з законодавством Російської Федерації, і нову систему казначейського обліку".

Спільнота InformNapalm звертає увагу політиків і дипломатів, що слід консолідовано реагувати на ці виклики.

"Спочатку була видача паспортів Російської Федерації на Донбасі, тепер підготовка банківської системи до запуску в рамках інтеграції з РФ. Усі ці дії вимагають негайної реакції і чергових санкцій проти РФ як країни-окупанта", - заявлено в повідомленні.

Нагадаємо, в МВС РФ заявили, що після спрощення отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО російські паспорти отримали понад 25 тис. осіб. Окрім цього, вже більш ніж 60 тис. українців подали заявки на отримання паспорта РФ.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що спрощена процедура видачі російських паспортів в ОРДЛО не викликала очікуваного ажіотажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram