ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кремлі заявили, що наразі не готові офіційно обговорювати обмін полоненими

"Повідомимо, коли будемо готові, певні контакти є".

У Кремлі заявили, що наразі не готові офіційно обговорювати обмін полоненими
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

У Кремлі поки що не готові офіційно повідомляти про процес обміну утримуваних осіб між Москвою і Києвом, але визнали, що "контакти на цю тему здійснюються".

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мені нема чого додати на цю тему. Коли ми будемо готові, ми повідомимо вас. Поки що такої готовності в нас немає", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи можна вважати звільнення з-під варти Кирила Вишинського запуском процесу обміну.

Він також зазначив: "Можу сказати, що мають місце певні контакти, але більше мені додати нічого".

Коментуючи звільнення Вишинського, Пєсков сказав: "Я ще раз можу лише повторити, що ми вітаємо це рішення".

При цьому він не відповів на запитання, чи відомо в Кремлі про переведення українського політв'язня Олега Сенцова в Москву. "Ні, не можу (нічого сказати)", - відповів прессекретар російського президента.

Нагадаємо, останнім часом російські та українські ЗМІ активно обговорюють тему можливого обміну ув'язнених між Україною і Росією. 21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про ймовірну видачу Україні п'ятьох політув'язнених, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що політв'язнів Балуха, Карпюка, Клиха, Кольченка і Сущенка перевезли до них. Сьогодні також з'явилася інформація, що Сенцова теж перевезли в СІЗО Москви. Адвокат режисера цю інформацію не підтвердив. Однак матір Сенцова Людмила повідомила, що "Олег уперше за довгий час не подзвонив їй", хоча раніше завжди зв'язувався з нею наприкінці місяця.

28 серпня керівника "РІА Новости Україна" Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, випустили з-під варти під особисте зобов'язання. Пізніше стало відомо, що його звільнення відбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Ахтем Чийгоз повідомив, що прибуття утримуваних у РФ політв'язнів очікується цієї п'ятниці, 30 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram