ГоловнаСуспільствоПодії

На "Кримському титані" зупинили цех, "щоб запобігти погіршенню екологічної ситуації"

При цьому окупаційна влада Криму називає екологічну ситуацію в регіоні "стабільною".

На "Кримському титані" зупинили цех, "щоб запобігти погіршенню екологічної ситуації"
"Крымский титан"
Фото: infoindustria.com.ua

В окупованому Армянську тимчасово зупинили роботу одного із цехів заводу "Кримський титан" і збільшили подачу води в кислотонакопичувач, "щоб запобігти погіршенню екологічної ситуації на півночі півострова".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"З метою запобігання несприятливій екологічній ситуації, у зв'язку з тим, що тримається високий температурний режим, заводом "Кримський титан" на сьогодні зупинено один цех, збільшено подачу вапняного молока і води в кислотонакопичувач, щоб нейтралізувати кислий стік", - цитують адміністрацію "РИА Новости Крым".

При цьому екологічну ситуацію в регіоні названо "стабільною" - останнє перевищення гранично допустимої концентрації хлориду водню в атмосфері було зареєстровано 21 серпня, після чого "ситуація стабілізувалася".

Раніше директор кримської філії ТОВ "Титанові інвестиції" Едуард Курмачов, коментуючи пропозицію закрити підприємство, заявив, що "це потребує тривалого часу, а також витрат на перенавчання співробітників містотворчих підприємств регіону".

Раніше депутат Держдуми РФ Михайло Шеремет запропонував розглянути питання поступового закриття хімзаводів на півночі півострова.

Нагадаємо, торік у ніч з 23 на 24 серпня в окупованому Армянську стався викид невідомої речовини. Російська "влада" Криму заявила, що причинами викидів є спека і тривала відсутність опадів. За даними досліджень, причиною забруднення були випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

З міста евакуювали дітей, оскільки концентрація шкідливих речовин в повітрі перевищила допустиму норму, а роботу заводу зупинили на два тижні. Роскомнагляд заявив про стягнення з заводу 736,8 млн руб (близько 300 млн грн) за негативний вплив на екологію.

20 жовтня "Кримський титан" відновив роботу, а 23 жовтня режим надзвичайної ситуації в Армянську і прилеглих селах зняли.

Українські правоохоронці розглядають три версії того, що відбувається на заводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram