ГоловнаПолітика

Керівництво "Кримського титану" звинуватило Україну в "помсті населенню Криму", - ЗМІ

Заяву нібито спрямовано у ФСБ і слідчий комітет Росії.

Керівництво "Кримського титану" звинуватило Україну в "помсті населенню Криму", - ЗМІ
Фото: infoindustria.com.ua

Керівництво заводу "Кримський титан" спрямувало у ФСБ Росії і Слідчий комітет Росії заяви про порушення кримінальної справи проти влади України після викиду шкідливих речовин на півночі Криму. Документ від керівництва підприємства має редакція "Новой газеты".

У заяві стверджується, що кислотонакопичувач заводу "розташований на кордоні Криму і Херсонської області, і одна з його частин непідконтрольна моніторингу".

У заяві керівництво підприємства звинувачує Україну в "помсті населенню республіки Крим" і провокуванні екологічної катастрофи.

На сайтах російський силових відомств - Слідчого комітету і ФСБ - на цю мить немає інформації про отримання такої заяви.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в окупованому Армянську стався викид невідомої речовини. Влада Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є спека і тривала відсутність опадів. За даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

З міста евакуювали дітей, оскільки концентрація шкідливих речовин в повітрі перевищила допустиму норму, а роботу заводу призупинили на два тижні.

Роскомнагляд заявив про стягнення із заводу 736,8 млн рублів (близько 300 млн грн) за негативний вплив на екологію в Армянську.

Українські правоохоронці розглядають три версії того, що відбувається на заводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram