ГоловнаПолітика

Голова Міноборони Британії назвав "докази" РФ у справі MH17 дезінформацією

Британський чиновник виступив на брифінгу з міністром оборони України.

Голова Міноборони Британії назвав "докази" РФ у справі MH17 дезінформацією
Гэвин Уильямсон
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що озвучена Російською Федерацією інформація про українське походження ракети "Бук", яка збила літак рейсу МН17 над Донбасом 2014 року, свідчить про те, що Москва не відмовилася від своїх планів загострити ситуацію.

Таку заяву міністр зробив сьогодні на спільному брифінгу з міністром оборони Великобританії Гевіном Вільямсоном, пише "Інтерфакс-Україна".

"Це чергова брехня, це черговий фейк Російської Федерації, який свідчить про те, що Росія точно не відмовилася від своїх планів підірвати авторитет України, підірвати ситуацію загалом. Їм потрібна причина, щоб загострити ситуацію", - сказав Полторак.

Зі свого боку глава Міноборони Великобританії додав, що незалежне розслідування показало, хто причетний до атаки на "Боїнг" авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17.

"Це ще один приклад російської дезінформації", - сказав Вільямсон.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Росії заявили про фальсифікації фото і відеодокументів, які свідчили про те, що рейс MH17 збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", привезений з РФ.

Попередні версії, озвучені російським Міноборони, стосувалися "іспанського диспетчера", який розповідав про те, що за кілька хвилин до катастрофи поруч з ним були зафіксовані українські військові літаки, крім того, російські силовики показували фейкові супутникові фотографії і схеми, які мали стати доказом того, що літак нібито збила ракета з українського "Бука". У червні 2015 року чергову версію вже представили в слідчому комітеті РФ. Російські правоохоронці заявили про існування "техніка боєприпасів", який стверджував, що Boing розбився через постріл українського винищувача Су-25.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), збили в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

Міжнародна слідча група, яка встановлювала обставини аварії літака Malaysia Airlines, прийшла до висновку, що лайнер збили ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, базованій у Курську. Комплекс доставили на Донбас, причому всі машини, які супроводжували його, також належали російським Збройним силам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram