ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов прокоментував заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17

Секретар РНБО вважає, що так Росія хоче приховати причетність до злочину.

Турчинов прокоментував заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17
Фото: прес-служба РНБОУ

Секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов прокоментував заяву Міноборони Росії про те, що ракета, з якої 2014 року над Донбасом збили пасажирський "Боїнг", нібито має українське походження.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН-17 - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, уже доведений і офіційним слідством, і незалежними експертними групами", - сказав Турчинов.

Раніше начальник Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин заявив, що ракету, якою збили MH17, виготовили в підмосковному Долгопрудному 1986 року і відправили в Україну, звідки вона більше не поверталася в РФ.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), збили в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

Раніше у Спільній слідчій групі, до якої входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, заявили, що ракета класу "земля-повітря", що збила пасажирський літак на сході України, перебувала на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади російських ПС , дислокованих у районі Курська.

Росія заперечує причетність до катастрофи, звинувачуючи в катастрофі українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram