ГоловнаПолітика

СБУ призначила позапланову перевірку ProZorro

Торговельний майданчик перевірять на предмет захисту інформації.

СБУ призначила позапланову перевірку ProZorro
Фото: picjumbo.com

Служба безпеки України доручила Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України провести позапланову перевірку ТОВ "Прозорро". Про це пише УНН з посиланням на дані СБУ.

Перевірку технічного захисту інформації проведе Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації за результатами аудиту Рахункової палати. В СБУ запевнили, що служба ретельно опрацювала результати вищезгаданого аудиту. Повідомляють, що аудит виявив "істотні недоліки експлуатації інформаційно-телекомунікаційної системи", в тому числі відсутність проектної та експлуатаційної документації та комплексної системи захисту інформації.

У відомстві також додали, що подальші заходи виправлення недоліків під час експлуатації ІТС "ProZorro" ДП "Прозорро" будуть визначені за результатами перевірки.

Нагадаємо, Україна і США домовилися про співпрацю у сфері кібербезпеки напередодні українських виборів 2019 року. Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон під час візиту до Києва в серпні обіцяв допомогти українським органам влади "запобігти втручанню РФ у вибори" через правоохоронні канали та "інші механізми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram