ГоловнаПолітика

США допоможуть Україні захиститися від утручання у вибори з боку Росії

Держави планують зробити спільні захисні кроки.

США допоможуть Україні захиститися від утручання у вибори з боку Росії
Фото: president.gov.ua

Україна і США розглянуть спільні кроки з невтручання Росії або інших країн у вибори в Україні 2019 року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон на прес-конференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Президент Порошенко і я погодилися, що ми розглянемо ті кроки, які Україна та США можуть зробити, щоб не допустити втручання (Росії, - ред.) у вибори тут, в Україні", - зазначив Болтон.

Болтон вважає, що запобігти втручанню РФ у вибори можливо через правоохоронні канали та "інші механізми".

"Це загроза, яка стоїть перед кількома західними країнами. Ми чітко висловили свою позицію і готові працювати з урядом України, щоб не допустити такого втручання тут", - наголосив Болтон.

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон 24 серпня перебуває в Україні в рамках свого турне в Європу і країни Близького Сходу.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року напередодні виборів Президента України інформаційні ресурси ЦВК зазнали хакерської атаки. Служба безпеки України заявила, що вони намагалися вселити комп'ютерний вірус, який мав 25 травня, у день виборів, знищити всю базу даних на сервері ЦВК.

У червні 2018 року голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський поскаржився, що ЦВК має потребу в сучасному обладнанні для захисту виборів від хакерів, але поки що не зміг переконати в цьому ані уряд, ані Верховну Раду.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram