ГоловнаПолітика

Голова ДБР вирішить питання 27 кандидатів у керівництво Бюро після повернення зі Страсбурга

У Страсбурзі директор ДБР візьме участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи.

Голова ДБР вирішить питання 27 кандидатів у керівництво Бюро після повернення зі Страсбурга
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба вирішить питання 27 кандидатів на керівні посади в цьому відомстві після повернення зі Страсбурга, де 18-19 вересня перебуватиме з робочим візитом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Існує кілька правових виходів із ситуації, в якій ми опинилися через відмову зовнішньої комісії проводити конкурс відповідно до затвердженого регламенту. Одне із цих рішень буде оприлюднено після мого робочого візиту. Розраховую, що за цей час не відбудеться жодних провокацій, які могли б нашкодити Бюро", - наводить слова Романа Труби прес-служба ДБР. За даними прес-служби, в Страсбурзі директор ДБР візьме участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи, де обговорить з міжнародними партнерами початок роботи Бюро.

"Наші європейські партнери зацікавлені в тому, щоб Державне бюро розслідувань якнайшвидше почало відкривати провадження. Ми обговоримо кроки, які потрібно зробити, щоб це відбулося і в ДБР були всі умови для ефективної роботи. Серед них - прийняття змін до законодавства та вирішення ситуації, що склалася з переможцями конкурсу на керівні посади в Бюро", - зазначив директор відомства.

Як повідомляли, раніше Роман Труба відмовився затвердити 27 кандидатів на керівні посади ДБР, яких відібрала зовнішня конкурсна комісія. Причина - знищення результатів тестування кандидатів на поліграфі. Проте зовнішня комісія повторно подала на затвердження ті самі 27 кандидатур.

Незважаючи на цей інцидент, Роман Труба обіцяє зберігати незалежність Бюро і сподівається запустити його повноцінну роботу вже в листопаді цього року.

Верховна Рада прийняла Закон про створення Бюро 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього повинні перейти від прокуратури функції досудового розслідування. Бюро буде розслідувати злочини, скоєні вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram