ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР проводить обшук в офісі "Суспільного" в Києві і вдома в голови НСТУ Аласанії

Також повідомляють про обшуки за місцем проживання кількох співробітників НСТУ.

ДБР проводить обшук в офісі "Суспільного" в Києві і вдома в голови НСТУ Аласанії
Фото: wikipedia.org

У Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ), а також за місцем проживання кількох її співробітників проходять обшуки.

Про це повідомила речниця НСТУ Вікторія Сидоренко у фейсбуці.

"Сьогодні, 30 серпня, в головний офіс UA:Суспільне мовлення, телецентр «Олівець», прийшли з обшуком представники Державного бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки. Також близько 7:00 ранку з обшуком прийшли й у квартиру голови правління Зураба Аласанії, а також у помешкання декількох інших працівників", - написала вона.

Сидоренко зазначила, що підстави для таких слідчих дій їй невідомі.

У пресслужбі Держбюро розслідувань уточнили, що обшуки проходять у справі про зловживання службовим становищем деякими співробітниками НСТУ.

"У зв'язку з численними запитами ЗМІ повідомляємо, що ДБР у супроводі СБУ проводить санкціоновані обшуки в приміщенні ВАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Слідчі дії проводять у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій посадових осіб ВАТ «НСТУ», а саме - зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб", - йдеться в повідомленні ДБР у фейсбуці.

У Бюро підкреслили, що слідчі дії проводять із дотриманням усіх вимог Кримінально-процесуального кодексу і вони не перешкоджають роботі телерадіокомпанії.

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанію під час засідання, в порядку денному якого не було питання про відставку голови правління. Пізніше з'ясувалося, що на Аласанію написала скаргу профспілка.

28 червня наглядова рада "Суспільного" скасувала рішення про звільнення Аласанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram