ГоловнаПолітика

Кримінальну справу стосовно сенсорної кнопки ініціював перший заступник голови апарату Ради

Слишинський пустив слідчих у парламент усупереч позиції Парубія.

Фото: Анна Стешенко

Кримінальне провадження, в рамках якого у Верховній Раді проводять слідчі дії, було відкрито за заявою першого заступника голови апарату парламенту Володимира Слишинського.

Про це він розповів журналістам.

"На мене чинився тиск, щоб я здійснив запуск сенсорної кнопки... Але я повідомив у ДБР про те, що запуск цієї кнопки може призвести до паралізації голосування в парламенті", - сказав Слишинський.

Він заявив, що відмовився запускати кнопку, після чого спікер Андрій Парубій і в.о. голови апарату Петро Боднар спробували зробити це самостійно.

"Після чого на абсолютно законних підставах були допущені представники ДБР і СБУ для проведення перевірки... Після передачі мною інформації о 23:00 мене сьогодні відсторонили від виконання обов'язків", - сказав Слишинський.

Фото: Анна Стешенко

Один з лідерів "Слуги народу" Руслан Стефанчук в свою чергу сказав, що партія підтримує впровадження сенсорної кнопки, "але це не ідентифікація особистості, а реакція на тепло".

"Нам нічого боятися, і ми не боїмося сенсорної кнопки, але питання в тому, чому цього не робили п'ять років, а сьогодні ми бачимо маніпуляції", - сказав він.

Стефанчук додав, що будуть додаватися зусилля для запуску системи "Рада-4".

Нагадаємо, нинішня система голосування "Рада-3" була встановлена 2002 року. 2008 року її модернізували, передбачивши голосування за допомогою сенсорної кнопки, але її так і не ввели в експлуатацію. Під час тестування "Ради-3" виявили можливість обдурити її за допомогою телефону або зубочистки.

У "Слузі народу" повідомили, що планують перейти на нову систему голосування "Рада-4".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram