ГоловнаПолітика

"ЄС" закликала "Голос" і "Батьківщину" виступити проти обрання Шуфрича головою комітету свободи слова

Партія Порошенка вважає, що проросійський політик не має прав на цю посаду.

"ЄС" закликала "Голос" і "Батьківщину" виступити проти обрання Шуфрича головою комітету свободи слова
Фото: Макс Левин

Партія "Європейська Солідарність" закликала колег по Верховній Раді з "Голосу" і "Батьківщини" виступити проти обрання проросійського політика Нестора Шуфрича головою комітету з питань свободи слова.

Про це йдеться в заяві партії.

"Партія вважає неприйнятним обрання головою Комітету з питань свободи слова представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича - близького соратника Віктора Медведчука - і закликає партії «Голос» і «Батьківщина» переглянути свої позиції і публічно виступити проти такого призначення. Справжні погляди проросійських політиків настільки ж далекі від свободи слова, наскільки близька їхня позиція до Росії. Відповідно, пропозиція влади очолити цей комітет представнику проросійської сили означає, що партія «Слуга народу» поділяє російські підходи до монополії влади над інформаційним простором", - заявили в партії Петра Порошенка.

"Ми здивовані позицією інших фракцій, зокрема народних депутатів від «Голосу», які не заперечували проти окупації ключового опозиційного комітету депутатами проросійських поглядів, адже ця політична сила вже довела на практиці, як виглядає проросійська цензура, на прикладі деяких ЗМІ", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що керівництво комітетів Верховної Ради планують остаточно узгодити в середу, а затвердити - на першому пленарному засіданні в четвер.

"Слуга народу" матиме більшість у парламенті, тому зможе затвердити комітети і без "Голосу" з "Батьківщиною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram