ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві власника ювелірного заводу в Києві (оновлено)

Один із затриманих раніше був бізнес-партнером загиблого, ще двоє - колишні правоохоронці.

Поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві власника ювелірного заводу в Києві (оновлено)
В Киеве застрелили владельца ювелирного бизнеса Сергея Киселева
Фото: СС0 Public Domain

Поліція затримала трьох підозрюваних в убивстві власника ювелірного бізнесу Сергія Кисельова в Києві.

Про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, передають "Українськi Новини".

За його словами, у злочинців був корисливий мотив - вони хотіли викрасти ювеліра і вимагати гроші за його звільнення.

"Ми змогли встановити цю злочинну групу з трьох осіб", - заявив Крищенко.

Підозрюваних - громадян України віком 49 і 45 років - затримали 13 квітня. Один із них раніше судимий.

Також серед затриманих осіб колишній бізнес-партнер Кисельова.

За словами Крищенка, у підозрюваних вилучили шість гранат, два пістолети системи Макарова і динаміт, а безпосередньо під час затримання - гранату.

Слідчі просять суд заарештувати всіх підозрюваних без альтернативи застави.

На сайті МВС також повідомляють, що в підозрюваних знайшли вкрадену у Франції картину Поля Сіньяка вартістю 1,5 млн доларів.

"...Серед вилучених у одного з підозрюваних речей виявили кілька картин. Одна з них схожа на картину, яку минулого року було викрадено у Франції з музею в місті Нансі. Це картина 1915 року художника Поля Сіньяка «Порт Ла-Рошель». Її вартість - 1,5 млн доларів. Ще невідомо, чи є вона оригіналом, буде призначено мистецтвознавчу експертизу", - розповів голова МВС Арсен Аваков.

За даними поліції, підозрюваних затримали дорогою на цвинтар, де родичі вбитого бізнесмена мали зібратися, щоб ушанувати його пам'ять.

Правоохоронці відпрацьовували кілька версій убивства і зупинилися на тому, що мотивом могла бути професійна діяльність бізнесмена.

"Чоловік займався ювелірним бізнесом, який приносив високий дохід. Про це знав його знайомий, який вирішив заволодіти заощадженнями, позбувшись підприємця. Це колишній компаньйон потерпілого, який провів у в'язниці 11 років за скоєння розбійного нападу. Для реалізації злочинного плану він залучив двох спільників, серед яких чітко розподілив ролі", - розповів Крищенко.

Потім зловмисники почали вести спостереження за бізнесменом, вивчати його робочий графік, маршрути пересування і контакти.

"У двір будинку, де проживав ювелір, зловмисники приїхали заздалегідь. Через кілька хвилин чоловік привіз дочку і повів її додому, а коли він повернувся і сів за кермо, до нього в машину на заднє сидіння підсів головний фігурант і вистрілив йому з пістолета в голову. Після скоєння злочину чоловік залишив іномарку потерпілого й утік", - розповів голова Нацполіції Києва.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У прокуратурі Києва уточнили, що двоє затриманих - колишні співробітники правоохоронних органів, Служби безпеки та Нацполіції.

"За підозрою в скоєнні злочину, вчиненого з корисливих мотивів, працівниками карного розшуку столичної поліції за підтримки бійців КОРД затримані троє чоловіків, двоє з яких є колишніми співробітниками правоохоронних органів СБУ та Національної поліції і один раніше судимий. Викриття зловмисників відбулося під час їхньої підготовки до ще одного нападу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні в Дніпровському районі Києва невідомий чоловік у формі, схожій на поліцейську, застрелив водія Mercedes. Загиблим виявився власник ювелірного заводу Сергій Кисельов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram