ГоловнаСуспільствоЖиття

На КПВВ "Гнутове" у чоловіка вилучили саксофон вартістю півмільйона гривень

Інструмент нібито везли до майстра в Донецьку.

На лінії розмежування поліція затримала чоловіка, який намагався вивезти на окуповану територію Донецької області музичний інструмент вартістю близько 560 тис. гривень. Про це повідомила прес-служба Об'єднаних сил.

45-річного громадянина України затримали на КПВВ "Гнутове", він прямував з Маріуполя до Донецька. Під час огляду авто прикордонники та представники фіскальної служби виявили в багажнику машини саксофон. Футляр з інструментом був захований серед одягу.

Як встановили правоохоронці, саксофон виявився моделі класу "люкс" - виробництва відомого світового виробника Henri Selmer Paris, лідера серед популярних духових музичних інструментів ручної роботи.

Водій пояснив, що інструмент його попросили перевезти через лінію розмежування і передати музичному майстрові в окупованому Донецьку. Документів на цінний саксофон чоловік не мав, тому й не міг підтвердити, що той не був отриманий злочинним шляхом. Сума оцінки музичного інструмента склала близько 560 тис. гривень.

Інструмент вилучено. Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП (Порушення порядку переміщення товарів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram