ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" повідомили, що позачергове засідання Ради запланували на четвер

Законопроєкт про банки у другому читанні розглядати наразі не планують.

У "Слузі народу" повідомили, що позачергове засідання Ради запланували на четвер
Фото: facebook/Евгения Кравчук

Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися в четвер, 30 квітня. Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми готуємося до проведення позачергового засідання в четвер", – заявила вона.

Порядок денний ще формується, проте, за словами Кравчук, на найближчому засіданні не розглядатимуть так званий "антиколомойський" законопроєкт про банки, однак можливе голосування за застосування до нього спецпроцедури, "яка дозволить потім його розглянути через кілька днів, напевно, уже на початку травня, по суті".

Нагадаємо, що до "антиколомойського" закону подали більш як 16 тисяч поправок. Якщо депутати зважилися б почати їхній розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на багато місяців, і робота парламенту була б заблокована. Найбільша кількість правок подав Антон Поляков.

На позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту № 2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон).

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправок, що у п'ять разів перевищують кількість статей проєкту (але не менше 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

У той же день Верховна Рада зареєструвала 4 проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це заблокувало підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим.

На засіданні 24 квітня Верховна Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту, який дозволяє розглянути так званий "антиколомойський" законопроєкт за особливою процедурою.

27 квітня фінансовий комітет Верховної Ради закінчив розгляд 16 тисяч правок до законопроєкту № 2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків і затвердив проєкт банківського закону до другого читання. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram