ГоловнаПолітика

Зеленський: після досягнення миру розвиток армії залишиться пріоритетом

"Україна добре усвідомила, що буває, коли держава не має сильної армії".

Зеленський: після досягнення миру розвиток армії залишиться пріоритетом
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заявив, що після закінчення війни на Донбасі розвиток армії не перестане бути пріоритетом.

Про це він сказав під час виступу в Міністерстві оборони.

Президент підкреслив, що Україна "добре усвідомила, що буває, коли держава не має сильної армії".

"Увесь світ бачить, що ми бажаємо миру, ми не хочемо втрачати найкращих. Ми обов'язково повернемо наших людей і наші території. Зараз ми досягаємо цього дипломатичним шляхом, але сильна армія робить позицію будь-якої держави більш упевненою, міцною", - сказав Зеленський.

"Саме тому після досягнення довгоочікуваного миру армія не перестане бути нашим пріоритетом. Це запорука нашого подальшого розвитку, нашої незалежності, права на самостійний вибір власного шляху, яким рухається Україна", - додав він.

Нагадаємо, в березні 2015 року Рада збільшила чисельність ЗСУ до 250 тисяч, у тому числі 204 тис. військовослужбовців. Чисельність армії була істотно урізана 2011 року - з 245 тис. до 192 тис. осіб. 2013 року чисельність армії становила 165,5 тис., у тому числі 120,9 тис. військовослужбовців. Передбачалося, що до 2017 року чисельність ЗСУ скоротять до 70 тис. осіб, але ситуація змінилася після початку російської агресії.

Міністр оборони Андрій Загороднюк у вересні зазначив, що відомство не планує скорочувати склад ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram