ГоловнаПолітика

Радники лідерів "нормандської четвірки" провели восьмигодинні переговори в Берліні

Домовилися довести до кінця розведення сил у Станиці Луганській.

Радники лідерів "нормандської четвірки" провели восьмигодинні переговори в Берліні
Фото: Макс Левин

У ніч на 3 вересня в Берліні відбулася восьмигодинна зустріч політичних радників лідерів "нормандської четвірки".

Україну на зустрічі представляв міністр закордонних справ Вадим Пристайко, пише "Укрінформ". Він розповів, що на зустрічі йшлося про виконання конкретних домовленостей, які відкриють шлях до саміту лідерів "четвірки".

"Сподіваюся, що досягнуті домовленості, які ми збираємося виконати, будуть імплементовані найближчим часом - і ми зможемо відкрити шлях до зустрічі на найвищому рівні. Є певний успіх, на основі результатів якого ми збираємося базувати наступну зустріч лідерів", - сказав Пристайко, зазначивши, що деталей, за домовленістю всіх чотирьох сторін, він розкрити не може.

У той самий час він конкретизував, що для саміту необхідний прогрес у Станиці Луганській. "Ми збираємося довести до завершення цей процес розведення", - сказав Пристайко.

При цьому, за твердженням Пристайка, на жодні неприйнятні компроміси Київ іти не збирається, а всі домовленості будуть подані громадськості.

"Жодних болісних компромісів, про які ми б не домовлялися раніше, не було зроблено. Те, що нам доведеться робити певні болісні компроміси - це рішення, починаючи з 2014 року", - сказав Пристайко.

Голова МЗС зазначив, що якби Україна мала можливість вирішити це питання силою зі самого початку, все було б уже завершено і "ми б зараз не були на цьому етапі". Україна, як держава відповідальна, все ще виконує ці рішення, яких лідери досягли 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram