ГоловнаПолітика

Меркель запросила прем'єра України Гончарука відвідати Берлін

Канцлер Німеччини привітала його з обранням на посаду голови українського уряду.

Меркель запросила прем'єра України Гончарука відвідати Берлін
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель привітала Олексія Гончарука з призначенням на посаду прем'єр-міністра і запросила голову українського уряду відвідати Берлін найближчим часом.

Про це йдеться в листі Меркель, опублікованому на сайті німецького уряду.

"Шановний прем'єр-міністре, вітаю вас з обранням на посаду голови уряду. Федеральний уряд буде радий залишитися надійним партнером для вас і вашого уряду у проведенні ключових реформ у сфері правосуддя, децентралізації і боротьби з корупцією... Я була б дуже рада вітати вас найближчим часом у Берліні", - наголошено в повідомленні.

Меркель також підкреслила, що Німеччина "хоче працювати разом у тісному діалозі з Україною над багатьма викликами", що стоять перед нашою країною.

"Німеччина також зацікавлена в подальшому поглибленні двосторонніх економічних відносин", - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Deutsche Welle зазначило, то новий український уряд на цей момент є наймолодшим у Європі. Середній вік нових українських міністрів - 39 років.

29 серпня депутати Верховної Ради підтримали призначення Гончарука на посаду прем'єра і затвердили склад його уряду. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Кабмін Гончарука. Дивіться, хто прийшов (і хто залишився)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram