ГоловнаПолітика

Вишинський погодився на обмін "35 на 35", - ГПУ

Директора "РИА Новости Украина" випустили під особисте зобов'язання.

Вишинський погодився на обмін "35 на 35", - ГПУ
Фото: Lb.ua

Звільнення директора видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання відбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

Про це повідомила прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Кажуть, Кирило Вишинський відмовлявся від можливого обміну на політичних в'язнів Кремля. Але. Сьогодні (28 серпня - ред.) в судовому засіданні зміна запобіжного заходу Вишинському відбулась в рамках підготовки до обміну «35 на 35» і за згодою самого Вишинського", - повідомила Сарган в твіттері.

Прессекретар Луценка також опублікувала фотокопію відповідної заяви Вишинського про згоду на участь в обмінному процесі.

У заяві сказано, що Вишинський підтверджує свою добровільну участь в процесі взаємного звільнення осіб, готовий до переміщення за межі України, а також згоден на тимчасові незручності щодо вільного пересування.

Фото: twitter.com/SarganLarysa
Фото: twitter.com/SarganLarysa

Раніше ЗМІ повідомляли, що Вишинський увійде в список для обміну між РФ і Україною.

У той же час поки немає інформації, коли може відбутися обмін.

Сам Вишинський раніше заявляв, що "давно відмовився від обміну і свою позицію не міняв".

Нагадаємо, Вишинський був затриманий біля свого будинку 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу). За заявою пресслужби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму". Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "взяв безпосередню участь в пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський привернув підлеглих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

6 липня Вишинському повідомили про другу підозру за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Журналіст, маючи український паспорт, отримав також російське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram