ГоловнаПолітика

Порошенко: в новому Європарламенті Путін хотів повторити бліцкриг як у ПАРЄ, але ми завадили цьому

Після виборів президента проросійська "п'ята колона" активізувалася.

Порошенко: в новому Європарламенті Путін хотів повторити бліцкриг як у ПАРЄ, але ми завадили цьому
Фото: eurosolidarity.org

Команда "Європейської Солідарності" в перші дні роботи нового Європарламенту незважаючи на розпал виборчої кампанії прибула в Страсбург, щоб захистити інтереси України і зірвати черговий план путінської "п'ятої колони".

Про це п'ятий президент України, лідер партії Петро Порошенко заявив під час телемарафону "Україна: російський реванш або європейське майбутнє?", повідомляє пресслужба політсили.

"Не допускаючи можливості повторення поразки України, незважаючи на те, що йде виборча кампанія, я разом з нашою командою прийняв рішення їхати до Страсбурга. Ми знали, що в цей час прокремлівським силам поставлена задача в Страсбурзі дестабілізувати ситуацію. На що розраховував Путін? Новий склад Європарламенту, понад 50% депутатів, обраних до Європарламенту, нові. Їм треба було зруйнувати українські можливості в Європарламенті, повторити той бліцкриг, який їм вдався в ПАРЄ через розкоординованість і бездіяльність української влади", - заявив Петро Порошенко.

Європейський Союз протягом останніх п'яти років був надійним партнером і союзником України в питаннях протидії російській агресії. Тому для Путіна було вкрай важливо нав'язати свою тезу про "втому від України в ЄС" і зняти українське питання з порядку денного європейської спільноти, зазначив лідер "Європейської Солідарності".

"Чому текст і прийняття резолюції так важливі? Це одна з перших резолюцій нового Європарламенту відразу ж після скликання. Це демонструє, що Україна має найвищий пріоритет серед викликів, які стоять перед об'єднаною Європою. Це спростовує тезу, яку намагалася протягнути Росія - "втома від України" в ЄС. Мовляв, світу Україна більше не цікава, тому залиште Україну в жертву Росії - і нехай це буде зона інтересів Кремля. Ми не дали цього зробити", - підкреслив Петро Порошенко.

"Україна твердо розраховувала протягом цих 5 років на потужну підтримку з боку Європарламенту, Єврокомісії, Європейської Ради та Високого представника. Коли нам була потрібна допомога - синхронна ратифікація Угоди про асоціацію, яка була основною вимогою Революції Гідності, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Введення і посилення санкцій проти Росії, яке почалося ще з санкцій через Крим в березні, санкції за агресію на Донбасі в червні. Ключова позиція щодо фінансової підтримки України. Європарламент завжди голосував за макрофінансову допомогу. Підтримка реформ - 5 років це було надпотужне українське лобі, я знав керівника кожної політичної групи, кожної фракції, для того, щоб забезпечити цю потужну світову солідарність з Україною в усьому світі. Європейський Союз тут грає абсолютно важливу роль", - підкреслив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram