ГоловнаПолітика

"Ніде у світі Медведчук не може представляти Україну", - Офіс президента

Лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" в Європарламенті презентував свій "мирний план" щодо Донбасу, а потім відзвітував про це перед Путіним.

"Ніде у світі Медведчук не може представляти Україну", - Офіс президента
Фото: БЕЛТА

Офіс президента України застеріг міжнародних партнерів від можливого некоректного розуміння зовнішньої політики України через дії глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Про це йдеться у відповіді Офісу президента України на запит LIGA.net.

"Президент України жодним чином не уповноважував пана Медведчука представляти позицію України ні в Європарламенті, ні на будь-яких інших міжнародних майданчиках. Ніде в світі Медведчук не може представляти Україну - тільки себе самого і ще, може, своїх колег або родичів різного ступеня споріднення", - заявили на Банковій.

В ОП відзначили, що висловлювати свою позицію можуть тільки посадові особи, відповідальні за зовнішню політику України.

"Ми застерігаємо всіх міжнародних партнерів України від можливої дезорієнтації щодо принципів зовнішньої політики України, яка може бути викликана діями цієї особи (Віктора Медведчука, - ред.)", - йдеться у відповіді ОП.

18 липня Віктор Медведчук побував у Страсбурзі, де в будівлі Європарламенту презентував якийсь свій план щодо урегулювання ситуації в Донбасі. Після цього він прилетів до Санкт-Петербурга, де відзвітував перед Володимиром Путіним про минулу зустріч. До Європарламенту Медведчука запросили депутати від ультраправих партій, які симпатизують Путіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram